RICHTIG FAJNY MISZUNG!

RICHTIG FAJNY MISZUNG - CZORNO PIZZA, CZORNO ŻYMŁA od 12.00 do 21.00 kożdego dnia! w Bazarze u Koziołka „ Na gibko i poleku” Mamy dla Państwa absolutnie nową ofertę, która zapewne zadowoli niejedno podniebienie niezależnie od pochodzenia😊 płci, czy upodobań kulinarnych. Jesteśmy restauracją oferującą przeróżną kuchnię, a że poradzymy godać po ślónsku nową ofertę nazwaliśmy miszungiem, a konkretnie richtig fajnym miszungiem, czyli wyśmienitą mieszaniną. Umieściliśmy w niej nie tylko śląskie pozycje, zatem użyte słownictwo jest również miszungiem, tym razem nie kulinarnym,   a językowym, całkiem zamierzonym i jak się nam wydaje kontrolowanym. Trocha wiync bydymy z Wami godać, a trocha mówić, trocha gotować, a trocha warzić😊 COS DO ŚLÓNZOKÓW I GOROLI Z COŁKIGO ŚWIATA… Momy coś do ślónzoków i goroli z cołkigo świata, czyli coś do kożdego. Ślonzok to rodowity mieszkaniec Śląska, a kożdy kto przyjechoł łod zawsze nazywany był u nos gorolym i to ni ma nic łobraźliwego. Przajymy kożdymu, to i do kożdego my coś przyrychtowali. Na szczególną uwagę zasługują Pierońsko dobre Pizze i Burgery w 5 wersjach: - śląskiej, - cieszyńskiej, - góralskiej, - gorolskiej   - i w wersji hajer! WARZYMY DO WOS KOŻDEGO DNIA ŁOD 12.00 DO 21.00! Hajer to po ślónku górnik, choć słowo to wychodzi już raczej z obiegu i często w godce używa się zamiennie słowa grubiorz. Bądź co bądź historia górnictwa na Górnym Śląsku posiada bardzo bogatą i długoletnią tradycję, a wielu naszych przodków pracowało w pocie czoła na kopalniach, czyli grubach. Po takij ciynżkij szychcie trza było se fest dobrze pojeść. Idąc w tym kierunku postanowiliśmy stworzyć Pizzę i Burgera o nazwie Hajer, nie tylko dla górników – hajerów, ale dla wszystkich kierzy ciynżo robiom i trza im treściwego jodła. Jako, że kopalnia kojarzy nam się z węglem, toteż pizza hajer będzie przyrządzona na PIEROŃSKO CZORNYM SPODZIE, a burger hajer na PIEROŃSKO CZORNEJ ŻYMLE. Czarny kolor uzyskamy poprzez dodanie do ciasta naturalnego …węgla aktywnego. Nasze bułki, czyli żymły, jak wszystkie pozostałe składniki przygotowujemy własnoręcznie… Z miłości do jedzenia. Poniżej słowniczek ślónsko/cieszyńsko/góralsko - polski, jakby ktoś mioł biyda porozumieć: - żymła, kukiołka – bułka, - łowięzina – wołowina, - wuszt – kiełbasa, - cwibla – cebula, - zynft musztarda - sałot, szałot – sałata, - wajce – jajka, - śpek – boczek, - modro kapusta – czerwona kapusta, - pikle z gymizów – pikle z warzyw, - fanzóla czerwono – fasolka czerwona, - tomatyn zóuza – sos pomidorowy, Bardzo serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ulotką i do kontaktu. Tel. 664 368 828, 698 713 703 Dowiezymy Ci jodło aż pod chałpa… Oferta obowiązuje od poniedziałku 12.04.2021.