Menu Bazar Bednarska 15.04 – 19.04

wpis w: Menu Bazar Bednarska | 0

                                              Proponowane menu „zestawy obiadowe na cały tydzień”

menu od 15.04.2019 – 19.04.2019

PSZCZYNA BEDNARSKA 7 

tel.664-368-828 

                                                                                  tel.698-713-703

Czynne od poniedziałku do piątku od 12.00-17.00

W sobotę i niedzielę realizujemy tylko wcześniej złożone zamówienia

Zadzwoń i zamów z dowozem do domu lub firmy – dowozimy od 50 zł

Od wtorku codziennie w ofercie pieczone golonko z warzywami i kapustą w cenie 14,50zł / sztuka

PONIEDZIAŁEK

Zupa z czerwonej fasoli z bekonem 300g

Sztufada wieprzowa z ziemniakami i kapustą 120g/150g/150g

Filet drobiowy w sezamie z ziemniakami i surówką 120g/150g/150g

Fit:  Indyk po meksykańsku  z zielonym ryżem i mix sałat 120g/150g/150g

Vege: Pierogi ruskie z omastą i kwaśną śmietaną 300g

Mix sałat ze schabem i żurawiną 350g

WTOREK

Kwaśnica 300g

Nugettsy z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i surówka colesłav 120g/150g/150g

Roladka cielęca w sosie z kopytkami i fasolką szparagową 120g/150g/150g

Fit: Makaron z polędwiczki wieprzowej z groszkiem, kalafiorem i tuńczykiem na pulpie  350g

Vege : Jajko sadzone z ziemniakami puree i sąłatą masłową ze śmietaną 120g/150g/150g

Sałatka gyros 350g

ŚRODA      Kuchnia tematyczna „ WIELKANOCNE SMAKI „

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem 300g

Schab szpikowany wędzonką w sosie chrzanowym z ciemnymi kluskami i buraczkami na ciepło 120g/150g/150g

Pieczeń rzymska z jajkiem w sosie  z puree z białą kapustą z koperkiem i pomidorem 120g/150g/150g

Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-winnym z kaszą jaglaną i sałatką wielowarzywną 120g/150g/150g

Jajka w sosie koperkowo-tuńczykowym z młodymi ziemniakami i ćwikłą z chrzanem 120g/150g/150g

Mix sałat z jajkiem, szynką i sosem chrzanowym 350g

CZWARTEK

Zupa z żółtej fasolki i cukinii 300g

Makaron tagiatelle w sosie podgrzybkowym i groszkiem zielonym 120g/150g/150g

Rombaniec wieprzowy z cebulą , ziemniakami i surówką 120g/150g/150g

Fit:  Udzik marynowany w maślance z cukiniowym risotto i marchewką z pomarańczą  120g/150g/150g

Vege : Smażony ser camembert z sosem żurawinowo-tymiankowym i sałatką porową 200g/150g

Sałatka grecka 350g

 

PIĄTEK

Jarzynowa z grysikiem 300g

Smażony dorsz z ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty z burakiem 120g/150g/150g

Kokardki w sosie szpinakowym z wędzonym łososiem i  pomidorem 350g

Fit:  Filet zapiekany pomidorem , cukinią , mozzarellą z ryżem curry i sałatką grecką 120g/150g/150g

Vege:  Kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym i surówką 200g/150g

Sałatka z tuńczykiem , jajkiem i majonezem  350g