Menu Bazar Bednarska 18.03 – 22.03

wpis w: Menu Bazar Bednarska | 0

                                              Proponowane menu „zestawy obiadowe na cały tydzień”

menu od 18.03.2019 – 22.03.2019

PSZCZYNA BEDNARSKA 7 

tel.664-368-828 

                                                                                  tel.698-713-703

Czynne od poniedziałku do piątku od 12.00-17.00

W sobotę i niedzielę realizujemy tylko wcześniej złożone zamówienia

Zadzwoń i zamów z dowozem do domu lub firmy – dowozimy od 50 zł

Od wtorku codziennie w ofercie pieczone golonko z warzywami i kapustą w cenie 14,50zł / sztuka

PONIEDZIAŁEK

Vichyssoise – krem z ziemniaka i pora 300 g

Schab w sosie kminkowo-cebulowym z puree i kapustą zasmażaną 120g/150g/150g

Filet w płatkach owsianych z ziemniakami opiekanymi i surówką  z marchewki 120g/150g/150g

Fit: Tagiattelle z czerwonym pesto z kurczakiem i pomidorem

Vege: Wrapy z warzywami z patelni i rokpolem 350 g

Sałatka capresse z mozzarellą 350g

WTOREK

Zupa pieczarkowa  z łazankami 300g

Schab po włosku z jajkiem , ziemniakami i sałatką porową 120g/150g/150g

Gulasz z serc indyczych i kapusty z kaszą pęczak i buraczkami 120g/150g/150g

Fit Filet w sosie żurawinowo-imbirowym z ryżem i  fasolką szparagową 120g/150g/150g

Vege : Placki z marchewki z kwaśna śmietaną i surówką 300g

Sałatka ze smażonym camembertem w kokosie z żurawiną 350g

ŚRODA  – Lekka kuchnia wiosenna

Wiosenna zupa minestrone 300g

Duet grillowy z ryżem basmati,  z kompozycją sałat i tzatzykami 120g/150g/150g

Roladki drobiowe z ricottą, suszonymi pomidorami i szczypiorkiem , z ziemniakami z pieca i sałatka z pekińskiej i selera naciowego 120g/150g/150g

Klopsiki wołowe z fetą w sosie jogurtowo-musztardowym, z kus-kusem i mini marchewkami w glazurze 120g/150g/150g

Makaron pełnoziarnisty z tuńczykiem , caparami i pomidorkami z rukolą 350g

Mix sałat ze szpinakiem baby , wędzonym łososiem i jakiem i kukurydzą 350g

 

CZWARTEK

Zupa meksykańska 300g

Karminadle z cebulką , ziemniakami i marchewka z groszkiem 120g/150g/150g

Sztufada wieprzowa z kluskami i modrą kapustą 120g/150g/150g

Fit: Filet duszony z rozmarynem z ryżem czerwonym i sałatką grecką 120g/150g/150g

Vege: Makaron z sosem kurkowo-śmietanowym 350g

Sałatka z kurczakiem, grzankami i kukurydzą 350g

 

PIĄTEK

Krem z zielonego groszku z grzankami 300g

Tilapia smażona z ziemniakami puree i surówką 120g/150g/150g

Wieprzowina w sosie żurkowym z ziemniakami i sałatką colesław 120g/150g/150g

Fit: Filet nadziewany szpinakiem na pomidorowej pulpie i warzywnym risotto 120g/150g/150g

Vege: Pieczarka panierowana z sosem serowym i  surówką

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem, grzankami 350 g