Menu Bazar 25.02 – 01.03

wpis w: Menu Bazar Bednarska | 0

                                              Proponowane menu „zestawy obiadowe na cały tydzień”

menu od 25.02.2019 – 01.03.2019

PSZCZYNA BEDNARSKA 7 

tel.664-368-828 

                                                                                  tel.698-713-703

Czynne od poniedziałku do piątku od 12.00-17.00

W sobotę i niedzielę realizujemy tylko wcześniej złożone zamówienia

Zadzwoń i zamów z dowozem do domu lub firmy – dowozimy od 50 zł

Od wtorku codziennie w ofercie pieczone golonko z warzywami i kapustą w cenie 14,50zł / sztuka

 

PONIEDZIAŁEK

Pomidorowa z ryżem 300g

Spaghetti bolognese 300g

Panierowany karczek z  ziemniakami opiekanymi i surówką 120g/150g/150g

FIT: filet z mozzarellą i pomidorem, ryż , fasolka szparagowa 120g/150g/150g

VEGE: wrap z warzywami i serem pleśniowym 300g

Mix sałat z pieczoną karkówką i żurawiną 350g

WTOREK

Krem z pieczarek z grzankami 300g

Gołąbki w sosie pomidorowym 350g

Filet po parysku z ziemniakami i brukselką 120g/150g/150g

FIT: dorsz na parze z warzywami i sałatką grecką 120g/150g/150g

VEGE: Pęczotto z grzybami i warzywami 300g

Mix sałat z tuńczykiem i jajkiem 350g

ŚRODA  – KUCHNIA ŚLĄSKA

Żurek na białek kiełbasie 300g

Bigos z pajdą chleba 350g

Karminadle z cebulką z ziemniakami pureee i buraczkami na ciepło 120g/150g/150g

Rolada śląska z kluskami i modrą  kapustą 120g/150g/150g

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną 300g/50g

Sałatka z kurczakiem  z sosem czosnkowym 350g

 

CZWARTEK

Szpinakowa z ziemniakami 300g

Schabowy z ziemniakami i surówką 120g/150g/150g

Gyros drobiowy z ryżem i surówką 120g/150g/150g

FIT: indyk na warzywnym ratatouille z kaszą kus kus i warzywami na parze  120g/150g/150g

VEGE; pierogi leniwe z masłem klarowanym 350g

Mix sałat z serem camembert 350g

PIĄTEK

Krem z cukinii 300g

Karczek zapiekany pieczarkami i serem z ziemniakami i mizerią z pomidorów 120g/150g/150g

Dorsz panierowany z frytkami i surówką z kapusty kiszonej 120g/150g/150g

FIT: pulpeciki drobiowe gotowane w rosole z ryżem curry i surówką 120g/150g/150g

VEGE: camembert z żurawiną z frytkami i surówką 120g/150g/150g

Sałatka capresse  350g