Menu Bazar Bednarska 17.12 – 21.12

wpis w: Menu Bazar Bednarska | 0

                                                Proponowane menu „zestawy obiadowe na cały tydzień”

menu od 17.12.2018 – 21.12.2018

PSZCZYNA BEDNARSKA 7 

tel.664-368-828 

                                                                                 tel.698-713-703

Czynne od poniedziałku do piątku od 12.00-17.00

W sobotę i niedzielę realizujemy tylko wcześniej złożone zamówienia

Zadzwoń i zamów z dowozem do domu lub firmy – dowozimy od 50 zł

Od wtorku codziennie w ofercie pieczone golonko z warzywami i kapustą w cenie 14,50zł/sztuka

PONIEDZIAŁEK

Barszcz biały 300g

Szynka wieprzowa w sosie chrzanowym z ziemniakami i buraczkami 120g/150g/150g

Kartacze z mięsem z sosem pieczarkowym i surówką120g/150g/150g

FIT: Udko gotowane na marchewce z groszkiem I czerwonym ryżem 120g/150g/150g

VEGE: jajko sadzone z ziemniakami , sałatką masłową ze śmietaną 350g

Zielone sałaty z pieczonym schabem 350g

WTOREK

Zupa z pieczonego czosnku z groszkiem ptysiowym 300g

Filet panierowany z puszystą pierzynką z ziemniakami i surówką 120g/150g/150g

Schab w sosie maślakowym z kluskami i kapustą zasmażaną 120g/150g/150g

FIT: Polędwiczka z grilla z pieczonym ziemniakiem , sałatką grecką i tzatzykami 120g/150g/150g

VEGE: Pierogi leniwe z masłem na słodko 350g

Sałatka cesarska na sałatce rzymskiej z grzankami i kukurydzą 350g

 

ŚRODA      DANIA ROZGRZEWAJĄCE W ZIMNE DNI J

Zupa dyniowa z imbirem 300g

Chili con carne z żółty, ryżem i mixem sałat 00g/120g

Rozgrzewający kurczak w aromatyzowanych przyprawach z kuskusem i warzywami 120g/150g/150g

Żeberka w miodowej glazurze z ziemniakami i kapustą 250g/150g

Rozgrzewające risotto z imbirem , papryką i oliwkami /150g/150g

Mix sałat z serem pleśniowym i żurawiną 350g

 

CZWARTEK

Zupa meksykańska 300g

Pieczony boczek rolowany w sosie z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i sałatką 120g/150g/150g

Kotlet po kijowsku z ziemniakami i surówką 350g

FIT: Zraziki drobiowo-warzywne na sosie pomidorowym z bulgurem i brukselką 120g/150g/150g

VEGE: Makaron z sosem szpinakowym i pomidorami  350g

Sałatka gyros z kapusty pekińskiej i sosem czosnkowym 350g

 

PIĄTEK

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300g

Karp w migdałach z ziemniakami i kapustą z grochem120g/150g/150g

FIT: Pieczone kotlety z mięsa mielonego i warzyw z ryżem, surówką i dipem jogurtowym 120g/150g/150g

VEGE: Pierogi z kapustą i grzybami i omastą z cebulki 250g/150g

Mix sałat z tuńczykiem , jajkiem i serem gołda 350g