Menu Bazar Bednarska 19.11 – 23.11

wpis w: Menu Bazar Bednarska | 0

                                                 Proponowane menu „zestawy obiadowe na cały tydzień”

menu od 19.11.2018 – 23.11.2018

PSZCZYNA BEDNARSKA 7 

tel.664-368-828 

                                                                                 tel.698-713-703

Czynne od poniedziałku do piątku od 12.00-17.00

W sobotę i niedzielę realizujemy tylko wcześniej złożone zamówienia

Zadzwoń i zamów z dowozem do domu lub firmy – dowozimy od 50 zł

Od wtorku codziennie w ofercie pieczone golonko z warzywami i kapustą w cenie 14,50zł/sztuka

 

PONIEDZIAŁEK

Zupa pomidorowa z ryżem 300g

Rolada cielęca w sosie z ziemniakami puree i brokułami 120g/150g/150g

Chicken Kentucky z ziemniakami pieczonymi i sałatką colesław 120g/150g/150g

Fit: Makaron w sosie pomidorowym z szynką gotowaną, groszkiem i rukolą 300g

Vege: Kotlety z kalafiora z dipem czosnkowym i surówką 300g

Mix sałat z kurczakiem i sosem czosnkowym  350g

WTOREK

Grochówka na wędzonce 300g

Roladka wieprzowa z kurkami i porem w sosie śmietanowym z kopytkami i brukselką 120g/150g/150g

Schab śląski w sosie kminkowym z ziemniakami i sałatką z pekińskiej 120g/150g/150g

Fit: Mix grilowy na salsie mexykańskiej z ryżem arros verde i sałatką 120g/150g/150g

Vege :Jajka w sosie koperkowym z ziemniakami i surówką  120g/150g/150g

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem  350g

ŚRODA      DANIA Z GĘSINY

Bulion z gęsi z zielonym groszkiem i omletem 300g

Balotyna z gęsi faszerowana orzechami i jabłkiem z sosem tymiankowym z pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową 120g/150g/150g

Pieczeń z gęsi w sosie śliwkowym z kluskami i modrą kapustą 120g/150g/150g

Gęsie pipki w sosie chrzanowym z pęczakiem i buraczkami 120g/150g/150g

Placki dyniowe z ziarnami , kwaśną śmietaną i surówką 120g/150g/150g

Sałatka ze szpinakiem , słonecznikiem i gorgonzolą 350g

CZWARTEK

Flaczki wołowe 300g

Kotlet z polędwiczki wieprzowej z ziemniakami i kapustą zasmażaną 120g/150g/150g

Lasagne z mięsem i podgrzybkami na beszamelu z sosem pietruszkowym 300g

Fit: Paprykarz z indyka z ryżem i bukietem warzyw 120g/150g/150g

Vege : Pyzy ze śliwką i masłem klarowanym 350g

Sałatka ze smażonym camembertem w kokosie z żurawiną 350g

 

PIĄTEK

Vichyssoise – krem z pora i ziemniaka z grzankami 300g

Tradycyjna ryba smażona z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej 120g/150g/150g

Kotlet mielony z sosem podrobowym z pieczarkami , ziemniakami i surówką 120g/150g/150g

Fit: Makaron pełnoziarnisty na pulpie z tuńczykiem, kukurydzą i oregano 120g/150g/150g

Vege : Wrapy z warzywami i lazurem i dipem paprykowym 350g

Sałatka z pomidorami i mozzarellą 350g