MENU BEDNARSKA 17-21.09.2018

wpis w: Menu Bazar Bednarska | 0

PONIEDZIAŁEK

Kapuśniak na wędzonce  300g

Schab po parysku z ziemniakami i marchewka z groszkiem  120g/150g/150g

Mix pierogów z omastą i kwaśną śmietaną   120g/150g/150g

Fit: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami 120g/150g/150g

Vege: Kaszotto warzywne 300g

Sałatka z makaronem sojowym i kurczakiem 300g

 

WTOREK

Krem z pieczonego czosnku z grzankami    300g

Udzik marynowany w jogurcie z ziemniakami i surówką  120g/150g/150g

Kefty wołowo-wieprzowe na pomidorach z ryżem curry i fasolką szparagową  120g/150g/150g

Fit: Roladka drobiowa ze szpinakiem i fetą, kaszą kus-kus i sałatką grecką 120g/150g/150g

Vege : Wrapy z warzywami , serem pleśniowym i dipem paprykowo-czosnkowym 300g

Sałatka gyros z sosem czosnkowym 350g

 

ŚRODA               KUCHNIA –  Dary lasu

Zupa grzybowa z łazankami 300g

Ragout z dziczyzny z kaszą i sałatką ogórkową 300g

Polędwiczka w sosie podgrzybkowym z kluskami i brokułami  120g/150g/150g

Naleśniki z serkiem waniliowym i sosem z leśnych owoców  300g

Pyzy z grzybami leśnymi , cebulką , skwarkami i śmietaną 300g

Sałatka z pieczoną karkówką , żurawiną i kurkami 350g

 

CZWARTEK

Leczo węgierskie  300g

Stek z karczku na fasoli w pomidorach z ziemniakami i surówką  120g/150g/150g

Gołąbki na włoskiej kapuście z sosem pomidorowym i ziemniakami  170g/150g/

Fit: Roladka schabowa faszerowana , w sosie tymiankowym z kopytkami i surówką 120g/150g/150g

Vege :Makaron  z sosem tuńczykowym , oregano, oliwkami i fasolką szparagową350g

Sałatka z serem cammembert w kokosie 350g

 

PIĄTEK

Krem z zielonych warzyw  300g

Ryba w migdałach z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty  120g/150g/150g

Łopatka wieprzowa w sosie z ziemniakami o modrą kapustą  350g

Fit:  Filet grillowany z ananasem i żurawiną , z warzywnym risotto 150g/150g/

Vege : Tagiatelle z pesto, pomidorkami cherry i szpinakiem baby 350g

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i piklowanymi warzywami  350g