Menu Bednarska 13.03 – 17.03

Zapraszamy na nasze nowe menu – zestawy w cenie 12.50 : zupa+drugie danie.

Od wtorku codziennie w ofercie pieczone golonko z warzywami i kapustą w cenie 13,50 zł / sztuka

Proponowane menu

Poniedziałek

Zupa ogórkowa

Pieczen z łopatki z ziemniakami i kapustą

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym z surówką

Danie Fit: Filet z grilla zapiekany pomidorem i mozzarella z ryżęm i warzywami

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Wtorek

Żurek na maślance z kiełbasą

Schabowy zapiekany pieczarkami i wędzonym serem z ziemniakami i surówką

Placek ziemniaczany z gulaszem węgierskim i surówką

Danie fit: Roladka drobiowa z brokułem podana z kaszą pęczak i miksem sałat

Chrupiący miks sałat z pomidorami i mozzarellą

Środa

FESTIWAL MAKARONÓW

Zupa Minestrone z makaronem

Farfalle di concreto- (makaron farfalle, kurczak, kiełbasa pepperoni, boczek oraz cebulka zapieczone z żółtym serem i sosem pomidorowym z bazylią

Tagliatelle molto bene (wstążki makaronu tagliatelle w sosie czosnkowo-beszamelowym z szynką, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i rucolą

Lasahne bolognaise na sosie pomodorowym

Penne all’arrabbiata

Czwartek

Barszcz ukraiński

Schab faszerowany maślakami z kluskami i kapustą

Polędwiczka drobiowa w cieście z warzywami z frytkami, surówką z selera

Danie fit: Roladka drobiowa z kaszą jaglanąi warzywami z ryżęm bamati i surówka z marchewki

Zielone sałaty z pieczystym schabem

Piątek

Krem pomidorowy z prażonymi migdałami

Morszczuk zapiekany pieczarkami i bekonem z ziemniakami i surówką

Gulasz z żołądków indyczych z ziemniakami i buraczkami

Danie fit: Pulpety wołowe w sosie z kaszą i fasolką szparagową

Sałatka grecka

Sobota oraz Niedziela

realizujemy tylko wcześniej złożone zamówienia