Menu 06.03 – 10.03

Zapraszamy na nasze nowe menu – zestawy w cenie 12.50 : zupa+drugie danie.

Od wtorku codziennie w ofercie pieczone golonko z warzywami i kapustą w cenie 13,50 zł / sztuka

Proponowane menu

 

Poniedziałek

Krupnik na wędzonce

Kotlet de’volaille z ziemniakami i surówką

Stek z karczku zapiekany warzywami ratatouille z dufinkami i miksem sałat

Danie fit: Indyk na sposób orientalny z ryżem i warzywami na parze

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Wtorek

Potrawka z kurczaka

Kotlet schabowy z ziemniakami puree i kapustą

Żeberka w sosie własnym z ziemniakami i kapustą

Danie fit: Kieszonka drobiowa ze szpinakiem z kaszą i glazurowaną marchewką

Chrupiący miks sałat z pomidorami i mozzarellą

Środa

DZIEŃ KUCHNI WARMIŃSKO-MAZURSKIEJ

Zupa Karmuszka

Dzyndzałki warmińskie-pierogi z wołowiną kraszone omastą

Gulasz po mazursku z ziemniakami i surówką z kiszonych ogórków

Ryba smażona w całości z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty

Miks sałat z dorszem na parze oraz cytrynowym sosem vinegrette

Czwartek

Zupa meksykańska

Cordon Bleu z ziemniakami puree i surówką

Karminadle z cebulką podane z ziemniakami i marchewką z groszkiem

Danie fit: Szaszłyk drobiowy z dzikim ryżem i sałatka grecką

Zielone sałaty z pieczystym schabem

Piątek

Kremowa zupa cebulowa z grzankami

Miruna na sposób grecki z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

Filet robiowy po parysku z ziemniakami i surówka z marchewki z pomarańczą

Danie fit: Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami z kaszą kus-kus i brokułami

Sałatka grecka

Sobota oraz Niedziela

realizujemy tylko wcześniej złożone zamówienia