Menu Bednarska 13.02-17.02

Zapraszamy na nasze nowe menu – zestawy w cenie 12.50 : zupa+drugie danie.

Od wtorku codziennie w ofercie pieczone golonko z warzywami i kapustą w cenie 13,50 zł / sztuka

Proponowane menu

Poniedziałek

Zupa chrzanowa z grzankami

Kotlet devolaille z ziemniakami puree i surówką

Stek z karczku zapiekany z ziemniakami z patelni i surówką

DANIE FIT: Naleśniki z kawałkami kurczaka i szpinakiem

Sałatka grecka z serem feta i oliwkami

Wtorek

Potrawka z kurczaka

Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami puree i kapustą zasmażaną

Udko z kurczaka z ziemniakami i surówką

DANIE FIT: Filet z grilla z ryżem curry i warzywami na parze

Chrupiący miks sałat ze smażonym camembertem i żurawiną

Środa

DZIEŃ KUCHNI WĘGIERKSKIEJ

BABLEVES-zupa fasolowa

Karkówka a’la SAROSPATAK smażona z czosnkiem i musztardą podana z ziemniakami i miksem sałat z papryką

CSIRKEPAPRIKAS-paprykarz z kurczaka z ryżem i warzywami na parze

MARHA PORKOLT-gulasz wołowy z kaszą pęczak i surówką

Miks sałat z grillowanym kurczakiem, sosem koperkowo-majonezowym i grzankami

Czwartek

Zupa meksykańska

Pieczeń z łopatki z kluskami śląskimi i kapustą

Frykasy drobiowe ze szpinakiem, ziemniaczanymi talarkami i surówką

DANIE FIT: Pulpety drobiowe w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą pęczak i brokułami

Zielone sałaty z pieczonym schabem

Piątek

Zupa ogórkowa

Miruna zapiekana pieczarkami i serem z ziemniakami puree i surówką

Karminadle z cebulką, podane z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem na gęsto

DANIE FIT: Indyk duszony z warzywami z dodatkiem ryżu i miksem sałat

Miks sałat z wędzonym łososiem

Sobota oraz Niedziela

realizujemy tylko wcześniej złożone zamówienia